+36 1 4433 860

Feszes, Ránc mentsebb, szebb és fiatalosabb bőr a kollagén segítségével


Ujhelyi Szabolcs Zoárd
A cikk szerzője:
Ujhelyi Szabolcs Zoárd

A kollagén a szervezetünkben legnagyobb mennyiségben megtalálható fehérje, bőrünk állományának is 75%-át teszi ki, míg testünk többi állományában 30%-ban szintúgy megtalálható. A kollagént a szervezet ragasztójának is nevezik – hiszen összetart, erőt és rugalmasságot kölcsönöz sejtjeinknek és szöveteinknek, ám sajnos, az életkorral együtt csökken szervezetünk saját kollagén termelése. Ez hogyan mutatkozik meg bőrünkön, és mit tehetünk ellene?

A kollagén egy vízben oldódó fehérje, mely nem csak bőrünk, hanem kötőszöveteink fontos alkotóelemeként van jelen az emberi szervezetben – a csontok, az inak, az izmok és a szalagok egészségében, rugalmasságában is jelentős szereppel bír – ám tény, hogy a legtöbb kollagén a bőrben található, bőrünk ugyanis átlagosan 75%-ban kollagénből épül fel. Ez biztosítja rugalmasságát, elasztikus tulajdonságait

Hol található bőrünkben a kollagén?

Először, hogy ezt megértsük, érdemes átvennünk, hogyan is épül fel bőrünk, és milyen funkciót lát el testünkben. Bőrünk legfontosabb funkciója a szervezet védelme a külső behatásokkal szemben, vagyis szervezetünk védelme. Felépítése pedig egészen bonyolult, de három főbb rétegből áll, ezek a felhám (epidermis – legfőbb feladata a védőréteg fenntartása, és a pusztuló szaruréteg folyamatos megújítása); az irha (dermis – a bőr rugalmasságát, feszességét, tartósságát biztosítja), illetve a bőralja (hypodermis, subcutis – neki a legfőbb feladata a hőszigetelés, az energiaraktározás, valamint a komolyabb fizikai behatások tompítása). 

Fiatalos Arcbőr Multi kollagén porral

Testünk különböző mozgásaihoz való alkalmazkodási képességét az irha réteg – vagy más nevén dermisz – felel. Az irha rostjainak strapabírását két nagy szakítószilárdsággal rendelkező fehérjének köszönhetjük: egyik az elasztin, másik pedig a kollagén. [01.]

Az emberi szervezet által is előállított, létfontosságú fehérjét azonban nem tudja szervezetünk az idők végezetéig pótolni: termelése az idő múlásával egyre lassul, majd ennek következményeként bőrünk is fokozatosan elveszti rugalmasságát, barázdák, ráncok képződnek a felszínén.

A jó hír azonban, hogy léteznek ma már kiváló lehetőségeink a kollagén pótlására.

De hogyan érdemes bevinni, hogy bőrünk feszességét, rugalmasságát, fiatalos szépségét még tovább élvezhessük?

A kollagén és a szépségipar története

Gondolta volna, hogy a kollagént már 50 évvel ezelőtt is alkalmazták a szépségipar illetve a sport terén? Pedig így van, és mára már mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy testünk, így bőrünk kollagén raktárai is rohamosan csökkennek. Vagyis, ha feszes bőrt, ép porcokat, és rugalmas ízületeket szeretnénk – akkor szükségünk van a kollagén pótlására

A kollagén bizonyítottan támogatja szervezetünk egészségét, fiatalos működését. A kutatások mind azt mutatják, hogy a kollagén-kiegészítők – mint pl. a csontvelő, vagy a hidrolizált kollagén peptidek, fehérjék) alkalmazása segíteni tud több fronton is. Ám közel sem mindegy, hol, és hogyan alkalmazzuk azt… [02.]

A kollagén és a kozmetikumok – mi történik, ha a bőrünkre kenjük?

Fiatalosabb bőr multi kollagénnel

Noha a kollagénnek tényleg van köze a ráncmentes, feszes, fiatalos bőr elérésében, bőrünk középső rétegében azonban olyan szerepet tölt be, mint a sátorban a sátorrudak. Vagyis, segít feszesen tartani a bőrünket. Logikusan azt gondolhatnánk, hogy akkor hajrá, pótoljuk a bőrt kollagén tartalmú krémekkel. A rossz hír, hogy ez a megoldás két okból sem fog működni: 

Egyrészt, mert a kollagén egy nagyon nagy molekula, nem képes beszívódni bőrünk középső rétegéig, ahol hatását ki tudná fejteni. És ebben nem csak a mérete akadályozza meg, hanem az a természeti jelenség is, miszerint bőrünk evolúciósan épp arra fejlődött ki, hogy szervezetünkön kívül tartsa a káros dolgokat. Így márpedig nagyon nehéz lesz bejuttatni azt kívülről a bőr középső rétegeibe. 

És ha be is szívódna – amit persze nem tesz – akkor sem tudna megfelelően hasznosulni, beépülni oda, ahová kellene neki. Bőrünk kollagén hálózata egy  rendkívül bonyolult, több különböző féle kollagénből álló szerkezet, ezek bonyolult mátrixot alkotva támogatják bőrünk struktúráját. Ebbe a komplex kollagén hálózatba pedig kétséges, hogy hogyan tudna beépülni a kívülről bevitt, bőrünkre külsőleg rákent kollagén. 

Külsőleg tehát – ami tehetünk, hogy bőrünket több saját kollagén termelésére ösztönözzük. Ebben lesznek segítségünkre az olyan geek bőrápolók számára jól ismert extra hatóanyagok, mint a retinol, a C-vitamin, az antioxidánsok, a glikolsav vagy a peptidek. Ezek azok az anti-ageing nagyágyúk, melyek a bőrt „rá tudják venni”, hogy az maga több kollagént termeljen. 

Magas faktorszámú fényvédőkkel pedig a napfényes időszakban tudatosan védve bőrünket, vigyázni tudunk a már meglévő kollagén állományunkra, lassíthatjuk annak lebomlását.

Sajnos tehát, a kollagén kívülről pótolva nem, de belülről adagolva - pláne nagyobb mennyiségben - bőrünk feszességére, fiatalos működésére már bizonyítottan több jó hatással is rendelkezik…

Milyen hatással lehet bőrünkre a kívülről pótolt kollagén kiegészítés? 

Natúr Multi kollagén por rendelés

Egy kettős vizsgálatban 69 nő számára adagoltak 2,5 gramm, vagy 5 gramm kollagén tartalmú étrend kiegészítőt, a kontrollcsoport pedig placebót kapott – mindezt 8 héten át, napi egyszeri bevitellel. A kísérlet végére a bőr rugalmasságát illetően mindkét, kollagént szedő női csoportban szignifikánsan magasabb volt a placebós csoporthoz képest. 

További, 4 hetes utókezelést követően az idősebb hölgyek is szignifikánsan rugalmasabb bőrrel rendelkeztek.

Egy másik, hasonló vizsgálatban pedig két különböző típusú kollagén vegyületet hasonlítottak össze, majd megállapították, hogy a magasabb kollagén tartalom jelentős pozitív hatással volt az arcbőr azon tulajdonságaira, mint a nedvesség, rugalmasság, puhaság – a ráncokat és a bőr felszíni érdességét vizsgálva, a placebót kapó kontrollcsoporthoz képest.

Vagyis, a kollagén kiegészítésről ténylegesen kijelenthető, hogy segít megakadályozni a bőr korai öregedését, a bőrt szilárdan és hidratáltan tartva

Ugyanakkor a kollagén a korábban pattanásos bőr után maradó kellemetlen akne hegeket, kráterszerű bemélyedéseket is hatékonyan képes kezelni: a bevitt kollagén megemeli ezeket a bemélyedéseket, így segíti elő, hogy a hegek kevésbé legyenek láthatóak, zavaróak az érintettek arcbőrén. 

Illetve egy másik, szintén sokakat érintő bőrbetegség, vagy inkább elváltozás a photoageing, melyért a nap ultraibolya sugarai a felelősek. 

A photoageing a korai bőröregedést, a kollagén rostok sérülését, valamint az elasztin termelődés lelassulását eredményezi. Ennek hatására a bőr elvékonyodik, elszíneződik és kiszárad. Apró, sűrű ráncok, szarkalábak jelennek meg rajta, melyek egyébként a fényvédős hidratáló készítmények rendszeres használatával megelőzhetők, kollagén étrendkiegészítők szedésével pedig valamelyest visszafordíthatók – hiszen az elvesztett fehérjét pótolják a bőrben. 

A kollagén tehát egy nagy teherbírású aminosav, mely fontos alkotóelemét képezi bőrünknek, és számtalan más szövetünknek is: építi, erősíti, hidratálja, nedvesen és feszesen tartja őket, egy másik nagyon fontos és lényeges összetevővel, ami nem más, mint az igényes, tudatos bőrápolásban jártas hölgyek által jól ismert hialuronsav

A nevével ellentétben, egyébként nem sav, hanem valójában egy szénhidrát molekula egészen kivételes módon köti meg a vizet a bőrünkben: saját súlyának 10.000-szeresét képes megkötni, így ezen egyedülálló tulajdonságának köszönhetően szintén felel a hidratált, puha rugalmas bőrért. Mondhatjuk tehát, hogy a hialuronsav az építőanyag, a tégla, a kollagén pedig a malter – a ragasztó, mely összeköti, beépíti a téglákat

A Mannavita Multi kollagén 2-es típusú kollagént is tartalmaz, mely természetes módon tartalma glükozamint, kondroitint és hialuronsavat.

A kollagén felszívódását ajánlott megtámogatni kellő mennyiségű C-vitaminnal, - ugyanis a C-vitamin segíti a kollagén felszívódását és beépülését szervezetünkben.

Melyik típusú kollagén a legjobb bőrünknek?

A kollagénnek számtalan típusát találhatjuk meg az emberi szervezetben, s a különböző kollagén-típusoknak mind megvan a saját felségterülete. Míg a II.-es típusú kollagén porcainkban, szemünkben található meg, és ezeket a területeket erősítik, építik, addig az V.-ös típusú hajunkban és a női szervezetben a méhlepényt, a IV.-es típusú vesénket és belső szerveinket, A III.-as típusú májunkat, tüdőnket és az artériákat védelmezi, addig az I.-es típusú kollagén felel bőrünk, csontjaink, inaink védelméért. [03.

Kollagént kinyerhetünk természetes forrásként táplálékainkból is – marhahúsból, sertéshúsból, de csirke vagy tengeri élőlények, halak fogyasztásával is be tudjuk juttatni szervezetünkbe. Ám ha valaki vegetáriánus, vagy szeretné hatékonyabb módon megtámogatni bőre és szervezete védelmét, annak fiatalos működését elősegíteni – akkor a jó minőségű, étrend kiegészítők, a tiszta, hidrolizált kollagén fogyasztását javasoljuk. Ezt is természetes forrásokból nyerik. 

A legrégebb óta a marhakollagént alkalmazzák, de a halkollagén szerepe is igen jelentős, pláne, hogy ebben található meg a bőrünk jótékony segítőjeként ismert és kedvelt I.-es típusú kollagén, mely egyébként könnyebb felszívódásának, emészthetőségének köszönhetően kifejezetten előnyös lehet a bélpanaszokkal, vagy az autoimmun betegségekkel küzdők számára. 

A mind az 5 fontosabb típust tartalmazó, ún. kollagén-mátrix bevetése nagyon szerencsés - pláne akkor, ha nem csak bőrünket, de egyéb szöveteinket, pl. hajunkat, belső szerveinket, porcainkat és ízületeinket is szeretnénk egyidejűleg megtámogatni, fiatalosabb működésre bírni szervezetünkben.


Tudjon meg még többet a kollagénről

Cikkek, kutatások, publikációk, leírások a kollagénről, a kollagén működéséről és hatásairól a testünkben.

Melyek a legjobb kollagén források?

Nyerjük vissza vagy őrizzük meg fiatalságunkat a Mannavita Multi kollagén segítségével

5 egészségügyi probléma, ahol hasznunkra válik a kollagén pótlása

Így segít a kollagén porckopás, ízületi gyulladás, hátfájás és térdfájdalom esetén

A kollagén hatásai Áteresztő bél szindróma esetén

Ránc mentesebb, szebb és fiatalosabb bőr a kollagén segítségével

Így javít a kollagén a gyomor és a bél állapotán

A kollagén 7 kiemelkedő egészségügyi előnye

Miből épül fel a kollagén?

Bél-regeneráló kollagén

Így javít a kollagén a gyomor és a bél állapotán

A Multi kollagén egészségügyi előnyei

A Multi kollagén hatása a bőrre


Hivatkozott Kutatások, Publikációk linkje
  1. A Collagen Supplement Improves Skin Hydration, Elasticity, Roughness, and Density: Results of a Randomized, Placebo-Controlled, Blind Study
  2. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study
  3. An Overview of the Beneficial Effects of Hydrolysed Collagen as a Nutraceutical on Skin Properties: Scientific Background and Clinical Studies
Multi kollagén vevőszolgálat

Beszéljen telefonon szakértő kollégáinkkal. Kérdezzen tőlük!

+36 1 4433 860

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:00

Vagy kérdezzen E-mailben:

Küldje el kérdéseit üzenetben:

Üzenet küldés
Multi Kollagén RENDELÉS

Ingyenes kiszállítás 20 ezer felett. 30 napos pénzvisszafizetési garancia mindenre.

GLS szállítás 1 munkanap alatt raktárról.

Kérheti Posta pontra (MOL benzinkút, Posta hivatal) és GLS pontokra is.

Fizetési módok: Bankkártya weboldalon, Bankkártya futárnál, Utánvét, Banki utalás, PayPal.


Erre fogyasztják a legtöbben a Multi Kollagén italport

Bélfal regenerálás multi kollagénnel

Áteresztő Bél szindróma

Ma már tudjuk, hogy nagyon sok betegség, valójában a bélből eredő gyulladásra vagy irritációra vezethető vissza, ezen belül is a legtöbb problémát az áteresztő vagy más néven szivárgó bél szindróma okozza. Az áteresztő bél szindróma egy olyan állapot, amikor egyes vírusok és baktériumok, illetve mérgező vegyületek, át tudnak jutni a bélfalon keresztül, bele a véráramba. A több fajta kollagén együttes fogyasztásának legnagyobb emésztési előnye, hogy elősegít a kötőszövet kialakulását, például amely a bélfalnál található. A kollagén segítségével, "lezárhatjuk" a gyomor-bél traktus védőbélelését. A kollagén alkalmazásával, akár már rövid időben belül mérséklődhet az IBS, a savas reflux, a Crohn betegség, a fekélyek, a vastagbélgyulladás, az étel allergia és intolerancia negatív tüneteinek mértéke. [07.]

Reuma, Porckopás ellen kollagén

Ízületi fájdalmak, Porckopás

A fájdalom érzet a lábakban amikor mozgunk, a csontváz lábak, a merevség és a duzzadás érzet a végtagokban, a vállakban annak a jele, hogy az inakban és a szalaokban csökkent a kollagén mennyisége. Az ízületeinkre, legnagyobb mértékben a 2-es ás az 1-es típusú kollagén van hatással, de a többi kollagén típus is, kisebb mértékben segíteni tudja a gyógyulásunkat. A kollagénnel mérsékelhetjük az ízületi gyulladást és a porckopást is, enyhülhet a hatásukra a fájdalom, javulhat a mozgásunk minősége, akár már pár napos fogyasztás után. A kollagén peptidek csökkentik a synovialis hártya megvastagodásának esélyeit - ez a gyulladás következménye, ami a fájdalmakat okozza -, illetve stimulálják a kondrocita sejteket, hogy több porc mátrixot állítsanak elő, ami elősegíti az ízületek kenését és csillapítását. [06.]

Köröm és haj erősítő kollagén italpor

Köröm és Haj erősítés

A kollagén fontos építőköve a hajszálaknak és a körmöknek. A kollagén hiányára utalnak a töredező, hámló körmök és a hajhullás is. A több fajta (Multi) kollagén pótlásával, sokkal hatékonyabban erősíthetjük a körmöket és a körömágyat, hatékonyabban csökkenthetjük a hajhullás mértékét, mintha csak egyfajta kollagént pótolnánk. Fontos azt is tudni, hogy a legtöbb köröm és haj probléma esetében, bélrendszeri probléma is áll a háttérben. A sárga körmök például a bélrendszerben lévő egyensúlytalanságot jelzik, a töredező körmök pedig biotin hiányt, mely hiány állapot oka, hogy a bélrendszerben nem hasznosul rendesen a biotin. Tehát itt a körmök és a haj állapotának javításánál, a kollagén bélfal regeneráló hatása is érvényesül. (lásd: Áteresztő bél szindróma rész). [09.]

Test izom + Szív izom erősítés

A kollagén segít az izomtömeg megőrzésében, melynek hatására erősödik a tartásunk és a csontjaink. A kollagénben lévő egyik fő aminosav, a glicin fontos hatása, hogy javít az izmokban a glükóz (a cukor) energiává történő átalakításában. A kollagénben lévő arginin, növeli a testünk azon képességét, hogy más aminosavakból fehérjét állítson elő. Ez a hatás rendkívül fontos az izomszövetek helyreállításához, akár a külső a látható izmaink, akár a szívziom esetén. A kollagénben lévő glutamin, számos vegyület szintetizálásának (előállításának) elősegítésével, támogatja az izomok megfelelő energia fenntartását. Ez az aminosav, lényegében üzemanyagot biztosít a sejtjeink számára. [13.]

Bőr fiatalító kollagén por

Bőr rugalmasság növelés

Az életünk előrehaladtával ahogy öregszünk, csökken a kollagén mennyisége a bőrben. Lazább lessz a bőr, csökken a rugalmasság, több lesz a ránc. A több féle (multi) kollagén bevitelével, feszesebbé tehetjük a bőrt, kevésbé lesz száraz a bőrünk, simábbá válhat és javíthatunk a bőrsejtek megújulási képességén is. A kollagénben lévő legfőbb aminosav a glicin, segít lassítani az öregedés hatásait azáltal, hogy javítja a testünk antioxidáns-használatát, illetve az új sejtek (a DNS és az RNS) termelődésének folyamatában is fontos szerepe van. Ahogy egyre kevesebb a kollagén a bőrben, a bőr egyre vékonyabbá vállik, így a narancsbőr is egyre jobban látszódni fog. A Multi kollagén szedésével, csökkenthető a narancsbőr és a striák mértéke. [08.]

Fogíny és fog erősítés kollagénnel

Fogak és Fogíny erősítés

A kor előre haladtával, az állapocs és a szövetei összezsugorodnak, így a fogaink fellazulhatnak. Ez hajlamossabbá teszi a fogakat a károsodásra. Mint egy "kötőszöveti-erősítő", nemcsak idősebb korban, de korábban is, segíthet a fogak és a fogíny erősítésében. A Multi kollagén italpor bevitele hasznos lehet az olyan fog és fogíny problémáknál, mint a fogíny-szövetek vesztesége, a fogíny gyulladás vagy a vérző fogíny. A kollagén segíti a mineralizációt is, azaz az ásványi anyagok, például a kálcium felvételét a fogakba, így ezáltal javítani tud a csontsűrűségen, mely létfontosségú ahhoz, hogy egészséges fogaink legyenek. Érdemes kollagén pótlásban gondolkodni fogműtétek után is: a kollagén hatására felgyorsulhat a regenerálódás, kevesebb lehet a szövődmény. [10.]

Savas Reflux, Gyenge emésztés

A gyenge emésztés hátterében, a kevés gyomorsav vagy a gyenge gyomorsav áll. Ez savas refluxhoz, étel allergiához, étel intoleranciához és más emésztőrendszeri problémákhoz vezet. A kollagén szabályozza a gyomorsav kiválasztását, azaz ha kell serkenti a több sav termelődését, de ha sok van belőle, akkor csökkenteni is tudja annak szintjét.

Máj állapot javító kollagén por

Máj regenerálás

Ha meg akarja szabadítani a testét a méreganyagoktól, ha javítani akarja a véráramlást a kollagén rendkívül hasznos. A kollagénben lévő glicin, gátolja a méreganyagok és az alkohol májon keresztüli áthaladását, ezzel csökkentve a májban keletkező károkat. A Multi kollagén pótlása hasznos májkárosodás, májzsír, májzsugorodás esetén, vagy ha például éveken át napi / heti rendszerességgel fogyasztottunk alkoholt. A kollagén hasznos lehet mind az akut, mind a krónikus májkárosodás tüneteinek csökkentéséhez is. [11.]

Érfal Erősítés

A kollagénben lévő prolin, segíti a bélfalra lerakódott zsír réteg felszabadulását, csökkentve a további zsír-lerakódások esélyeit, melyek a legtöbb szív és érrendszeri problémához vezetnek. A prolinra szükség van az érfalnál lévő szövetek javításához is, melyek például a gyulladások miatt károsodhattak. A kollagénben lévő arginin, segíti a nitrogén-monoxid termelődését, ami jobb értágulatot tesz lehetővé, azaz a hatására az artériák kiszélesednek, az izomsejtek és az erek ellazulnak, jobb lesz a keringés és csökkenhet a magas vérnyomás is. [14.]

Csontgyengeség, Csontritkulás

A kollagén hatására javul az ásványi anyagok - például a kalcium - beépülése a csontokba, jobb lesz a csontsűrűség, ezzel csökkenthető a csontritkulás esélye. Mérsékelhetjük vagy akár meg is állíthatjuk vele a csontvesztseég mértékét, például a menopauza alatt. A kollagén természetes módon is jelen van a csontokban, tehát ahogy öregszünk és csökken a kollagén szintünk, úgy a csontokban lévő kollagén mennyisége is, így a pótlásával, direkt módon is növelhetjük a kollagén mennyiségét a csontokban. A kollagén serkenti a porcok termelődését is. Ez fontos a porcok védelméhez, például porckopás (osteoarthritis) esetén, mind idősebb korban mind sportolóknál. A kollagénnel csökkenhet a mozgásból származó fájdalom. [12.]KOLLAGÉN ÁRAK + KIEGÉSZÍTŐK / RENDELÉS

2 fajta marha kollagén, hal kollagén és tojáshéj kollagén tartalmú italpor, a bélrendszer, az ízületek és a bőr állapotának javítására.
I, II, III, V, és X típusú kollagént is tartalmaz, az emberi szervezet számára ideális arányban.

Multi kollagén por 450g

Mannavita MULTI kollagén italpor, Natúr • 450g


14.971 ft = 1 havi adag • 465 ft / napi adag

5 fajta kollagén egyben. Folyadékban keverve, azonnal fogyasztható.

Rendelés
Multi kollagén por 2 x 450g

Mannavita MULTI kollagén italpor, Natúr • 2 x 450g


29.942 ft helyett, 26.971 ft = 2 havi adag • 395 ft / napi adag
-10% kedvezmény

Rendelés + ingyenes szállítás
Multi kollagén por 3 x 450g

Mannavita MULTI kollagén italpor, Natúr • 3 x 450g


44.913 ft helyett, 35.971 ft = 3 havi adag • 371 ft / napi adag
-20% kedvezmény

Rendelés + ingyenes szállítás
Hialuronsav kapszula

Hyalura HIALURONSAV komplex • 120db


7.921 ft = 1 havi adag • 264 ft / napi adag

Bőr és nyálkahártya állapot javítás, továbbá porc + izület regenerálás esetén, a kollagén hatásai tovább fokozhatók Hialuronsavval.

Rendelés + Több darab esetén kedvezmények
Arthro4 Zöldkagyló kapszula

ARTHRO4 porcerősítő + ízületi gyulladás csökkentő


10.721 ft = 1 havi adag • 324 ft / napi adag

Ha kifejezetten az ízületek és a porcok állapotán szeretne javítani, ajánljuk a kollagén mellé, a zöldkagyló, kurkuma, boswellia és ördögcsáklya kivonatot tartalmazó Arthro4-et is szedni, a gyorsabb és hatékonyabb regenerálódáshoz. 120 darab kapszula, magas hatóanyag tartalommal.

Rendelés + Több darab esetén kedvezmények
Vérkeringés optimalizáló gyógypermet

VENOPTIM gyógypermet, vérkeringés optimalizáló


9.721 ft = 1 havi adag • 324 ft / napi adag

Külsődlegesen alkalmazandó szer, 15 gyógynövény hatóanyag-koncentrátumával. Ízületi fájdalmak, ízületi gyulladás, hátfájás, térdfájdalmak, reuma esetén ajánljuk a kollagén mellé.

Rendelés + Több darab esetén kedvezmények
Mannavita Homoktövislé 100%-o 500ml

Mannavita HOMOKTÖVIS LÉ 100%-os • 500ml


3.471 ft = 15 napi adag • 231 ft / napi adag

A C-vitamin elengedhetetlen a kollagén felszívódásához. A homoktövislé, a természet egyik legjobb természetes c-vitamin forrása. A c-vitamin mellett további polifenol vegyületeket - kvercetin, rutin - is tartalmaz, melyek tovább javítanak a kollagén hasznosulásán.

Rendelés + Több darab esetén kedvezmények